Alte tehnici își raportează eficiența comparându-se cu Cuțitul Gamma. Cuțitul Gamma este privit ca standardul de aur al radiochirurgiei.
DIFERENȚA ADUSĂ DE CUȚITUL GAMMA ÎN TRATAMENTUL TUMORILOR CEREBRALE
Procedura tehnicii avansate a cuțitului Gamma face posibilă tratarea tumorii cerebrale într-o manieră lipstiă de sânge și de durere, fără operații deschise, astfel încât pacientul se poate întoarce acasă în acceași zi.
Termenul de radiochirurgie a fost introdus lumii de către neurochirurgul elvețian Lars Leksell și se referă la procesul de direcționare a unor numeroase unde radioactive de intensitate scăzută ce nu vătămează țesutul cerebral din zona bolnavă în cadrul craniului și nu alterează acest țesut concentrându-se pe punctul bolnav și eliberând o doză puternică de radiații doar pe acel punct.
Ce este Cuțitul Gamma?
Cuțitul Gamma, o tehnică radiochirurgicală a fost utilizată pentru prima dată în 1968. La început, era utilizat în foarte puține centre din întreaga lume, dar pe măsură ce beneficiile sale terapeutice s-au confirmat, sfera sa de folosire s-a amplificat. Azi, Cuțitul Gamma este folosit în circa 300 centre din jurul lumii. Conform statisticilor din 2012, aproximativ 600.000 pacienți cu o varietate de boli cerebrale au fost tratați cu cuțitul Gamma. Nu există în acest domeniu nici un alt dispozitiv care să se apropie de precizia cuțitului Gamma și care să fi ajutat așa mulți oameni.
Radiochirurgia stereotactică cu cuțit Gamma, un nou model de ultimă oră a cuțitului Gamma ce este caracterizat ca și standardul de aur al radiochirurgiei scurtează procesul de tratament pentru tumori cerebrale, fără dureri și fără operații deschise, oferind pacientului comoditate și comfort. Programul său computerizat avansat ajută specialiștii în planificarea tratamentului.
Avantajele tratamentului cu cuțit Gamma